GDPR v personalistice

GDPR představuje milník v oblasti zpracování osobních údajů v Evropské unii. Byť nejde v pravém slova smyslu o revoluci, dotkne se určitým způsobem každého správce osobních údajů, tedy i všech zaměstnavatelů, kteří z povahy věci zpracovávají osobní údaje o zaměstnancích.

Nakladatelství: Anag
Autor: JUDr. Jiří Žůrek
Vydáno: květen 2019
Počet stran: 176
ISBN: 978-80-7554-210-6

Ukázka v PDF: GDPR v personalistice

SKLADEM

cena s DPH 329,00 Kč

GDPR v personalistice

Blíže ke struktuře a obsahu knihy

Dobrá orientace v GDPR je tedy základním předpokladem úspěšné aplikace tohoto právního předpisu, který od 25. května 2018 stanovuje obecný rámec pro zpracování osobních údajů i v oblasti pracovněprávních vztahů. V praxi však je leckdy obtížné obecný právní předpis aplikovat na konkrétní zpracování. Proto tato nová publikace přibližuje zpracování osobních údajů v podmínkách zaměstnavatelů, a to nejen výkladem GDPR v úzké vazbě na pracovněprávní oblast, konkrétně tedy jak pracovat s osobními údaji uchazečů o zaměstnání, zaměstnanců a bývalých zaměstnanců, včetně příkladů, ale rovněž ucelenou sekcí více než 50 odpovědí na časté, ale i méně frekventované, otázky, které jsou pro přehlednost rozčleněny do oblastí podle fáze, ve které se zpracování osobních údajů nachází (před vznikem pracovního poměru, v jeho průběhu a po skončení).

Pro koho je kniha určena?

Tato specifická publikace je určena všem, kdo zajišťují soulad zpracování osobních údajů u zaměstnavatele, tj. personalistům, členům compliance týmů, ale i účetním apod. Jako výborný zdroj informací o zpracování osobních údajů zaměstnanců mohou publikaci využít studenti, ale i širší odborná veřejnost.

O autorovi

Autor již devátým rokem působí na Úřadu pro ochranu osobních údajů, z toho pátým rokem jako ředitel Odboru konzultačních agend, ve kterém se zabývá stížnostní a konzultační agendou. Od dubna 2018 je držitelem certifikátu CIPP/E Mezinárodní asociace profesionálů v oblasti ochrany soukromí.


Související produkty