GDPR v personalistice 2022

Pracovněprávní oblast představuje významnou oblast zpracování osobních údajů, která se dotýká velké části společnosti.

Nakladatelství: Anag
Autor: JUDr. Jiří Žůrek
Vydáno: duben 2022
Počet stran: 208
ISBN: 978-80-7554-365-3

Ukázka v PDF: GDPR v personalistice

SKLADEM

Pouze osobní vyzvednutí, ul. Rytířska - Praha 1

389,00 Kč
cena s DPH 350,00 Kč

GDPR v personalistice

Blíže ke struktuře a obsahu knihy

Pravidla ochrany osobních údajů, jež stanovuje GDPR, je nutné aplikovat nejen u aktivních zaměstnanců, ale i u uchazečů a též na zpracování osobních údajů o bývalých zaměstnancích. Personalisté a další osoby, které mají na starosti zpracování osobních údajů, leckdy stojí před problémy, jak GDPR správně aplikovat v každodenní praxi. Právě nastavení správné praxe je stěžejní k předejití různým komplikacím ze strany zaměstnanců, jež mohou vyústit až v podávání stížností a kontrolu či řízení ze strany Úřadu pro ochranu osobních údajů.

Pro koho je publikace určena?

Aktualizované vydání GDPR v personalistice přibližuje zpracování osobních údajů v podmínkách zaměstnavatelů, a to nejen výkladem GDPR v úzké vazbě na personální oblast, konkrétně tedy jak pracovat s osobními údaji uchazečů o zaměstnání, zaměstnanců a bývalých zaměstnanců, ale nově také přináší téměř dvě desítky příkladů z dozorové praxe Úřadu pro ochranu osobních údajů v personální oblasti a ucelenou sekci více než 50 odpovědí na časté, ale i méně frekventované otázky, které jsou pro přehlednost rozčleněny do oblastí podle fáze, v níž se zpracování osobních údajů nachází (před vznikem pracovního poměru, v jeho průběhu a po skončení), tak, aby byl po jejím přečtení každý schopen aplikovat pravidla GDPR na zpracování osobních údajů zaměstnanců. Publikace je určena všem, kdo zajišťují soulad zpracování osobních údajů u zaměstnavatele, tj. personalistům, členům compliance týmů, ale i účetním apod.

O autorovi

JUDr. Jiří Žůrek vystudoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze. Od roku 2010 do roku 2021 působil na Úřadu pro ochranu osobních údajů, z toho mimo jiné šest let jako ředitel Odboru konzultačních agend a rok a půl jako ředitel Odboru dozoru. Od počátku svého působení na Úřadu se zabýval stížnostní a konzultační agendou, včetně jejího přímého výkonu ve formě posuzování a vyhodnocování přijatých podnětů a poskytování stanovisek správcům, subjektům údajů a dalším zainteresovaným osobám v oblasti zpracování osobních údajů, a posléze se věnoval koordinaci i metodickému vedení dozorové činnosti Úřadu v prvním stupni a rozhodoval ve správních řízeních vedených v prvním stupni s odpovědnými subjekty. Je držitelem certifikátu CIPP/E Mezinárodní asociace profesionálů v oblasti ochrany soukromí.


Související produkty

Abeceda mzdové účetní

729,- 656,- Kč

Dovolená

389,- 350,- Kč

Abeceda personalisty

649,- 584,- Kč

Zákoník práce s komentářem

999,- 899,- Kč

Exekuce

519,- 467,- Kč

Zákoník práce

169,- 152,- Kč

Roční zúčtování

369,- 332,- Kč

Zaměstnávání cizinců

399,- 359,- Kč

Cestovní náhrady, 2021

359,- 323,- Kč

Anag - Cestovní náhrady v příkladech 2020

489,- 440,- Kč

AnagPracovnelekarskeSluzby.jpg

459,- 413,- Kč

Zaměstnanecké benefity

369,- 332,- Kč

Poradce - Pomocník mzdové účetní

148,- 133,- Kč